Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Slani mafini»Hlepčići-mafini sa paprikama i maslinama

Hlepčići-mafini sa paprikama i maslinama

Hlepčići-mafini sa paprikama i maslinama
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
30
"Aromatični, topli hlepčići koji se tope u ustima, ispečeni u kalupu za mafine, od kojih gotovo ni mrvica neće ostati"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 500 g
  • kvasac - 1/2 kockice (21 g)
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 supena kašika
  • ulje - 1 supena kašika
  • jaja - 2 komada + 1 komad žumance za premazivanje
  • sveže mleko - 200 ml
  • za nadev
  • sitni sir - 200 g
  • jaja - 1 komad
  • paprike - 1 komad, crvena, marinirana
  • masline - 6 - 7 komada, bez koštica
  • za garniranje
  • himalajska so
  • kardamon
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac rastvorite u mlakom svežem mleku. Dodajte šećer i 1 supenu kašiku brašna. Kada kvasac nadođe, sipajte smesu u prosejano brašno.

Razbijte jaja, dodajte ulje i so. Umesite meko testo. Ako je potrebno, dodajte još brašna. Ostavite testo da nadođe na toplom.

Napravite nadev tako što razbijete jaje, dodate sitni sir i naseckane masline i papriku. Izmešajte.

Gotovo nadošlo testo podelite na male loptice. Raširite svaku lopticu u pogačicu, stavite po 1 supenu kašiku nadeva i ponovo oblikujte lopticu.

U gnezda za mafine poređajte papirne korpice. U svaku korpicu stavite gotove loptice.

Svaku lopticu namažite žumancem, a odozgo pospite himalajskom solju pazeći da ne preterate da ne biste presolili i stavite mahunu kardamona.

Ostavite na kratko loptice da ponovo nadođu i pecite slane mafine u umerenoj rerni dok ne postanu zlatkasti.

Hlepčići-mafini sa paprikama i maslinama su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: