Način pripreme
Kvasac rastvorite u mlakom svežem mleku. Dodajte šećer i 1 supenu kašiku brašna. Kada kvasac nadođe, sipajte smesu u prosejano brašno.
Razbijte jaja, dodajte ulje i so. Umesite meko testo. Ako je potrebno, dodajte još brašna. Ostavite testo da nadođe na toplom.
Napravite nadev tako što razbijete jaje, dodate sitni sir i naseckane masline i papriku. Izmešajte.
Gotovo nadošlo testo podelite na male loptice. Raširite svaku lopticu u pogačicu, stavite po 1 supenu kašiku nadeva i ponovo oblikujte lopticu.
U gnezda za mafine poređajte papirne korpice. U svaku korpicu stavite gotove loptice.
Svaku lopticu namažite žumancem, a odozgo pospite himalajskom solju pazeći da ne preterate da ne biste presolili i stavite mahunu kardamona.
Ostavite na kratko loptice da ponovo nadođu i pecite slane mafine u umerenoj rerni dok ne postanu zlatkasti.
Hlepčići-mafini sa paprikama i maslinama su gotovi.