Način pripreme
Zdrav kolač sa jabukama za ljubitelje deserata sa jabukama.
1. Umutite cela jaja ili samo belanca sa smeđim šećerom u sipkastu penu. Da bi bila stabilnija i gusta, ja mutim na vodenoj pari na 50 stepeni 3 minute.
2. U blenderu sameljite oguljene i očišćene jabuke (otprilike 170 g) sa orasima, urme i laneno seme.
3. U jaja stavite kokosovo ulje i ljuspice, samlevene bademe i kašiku po kašiku od smese iz blendera. Mešajte dok se u potpunosti ne upije i na kraju stavite vanilu i brašno od spelte, pomešano sa praškom za pecivo. Prilikom mešanja trudite se da smesa ostane sipkasta. Ukoliko je retka, stavite još brašna ili mlevene bademe.
4. Sipajte u tepsiju obloženu papirom za pečenje i ubacite u zagrejanu rernu na 180 stepeni na 20-25 minuta ili dok čačkalica koju zabodete ne izađe suva.
Gotov zdrav kolač sa jabukama ostavite da se ohladi i isecite na komadiće. Po želji voćni kolač pospite sa malo šećera u prahu ili premažite medom.
Sjajan je! Neka vam je slatko!