Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni kolač»Kolač sa jabukama i trešnjama

Kolač sa jabukama i trešnjama

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Kolač sa jabukama i trešnjama
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Kada želite da se razmazite sa nečim ukusnim, aromatičnim i voćnim"

Potrebni sastojci

  • brašno - 250 g
  • maslac - 100 g
  • šećer - 120 g
  • jaja - 2 komada
  • cimet - prstohvat
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • so - prstohvat
  • sok od limuna - sok od 1 limuna
  • jabuke - 2 komada
  • trešnje - 7 - 8 komada, mogu ušećerene ili iz kompota
  • šećer - 1 kašika
  • suvo grožđe - 50 g
  • rum - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Natopite suvo grožđe u malo vode sa jednom šoljom ruma. Isecite jabuke na tanke kriške i prelijte ih sokom od limuna.

U posudu sipajte šećer i omekšali maslac. Umutite mikserom dok ne postane homogeno. Dodajte jedno za drugim jaja tako mutieći mikserom dok se ne dobije gladak krem.

U durgu posudu prosejte brašno sa praškom za pecivo, prstohvatom soli i cimetom.

U smesu od maslaca u porcijama sipajte suvu smesu mešajući kašikom.

Stavite suvo grožđe osušeno sa malo brašna i homogenizujte smesu.

Postavite pravouganu posudu za pečenje 18/28 cm parčetom papira za pečenje. Sipajte smesu za kolač.

Preko nje preklapajući i u redovima poređajte kriške jabuka, a između njih i trešnje.

Možete da koristite ušećerene ili one iz kompota. Pospite kolač kašikom smeđeg šećera.

Pecite kolač od jabuka na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom oko 30 minuta.

Ispečen kolač sa jabukama i trešnjama pospite šećerom u prahu.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: