Način pripreme
Natopite suvo grožđe u malo vode sa jednom šoljom ruma. Isecite jabuke na tanke kriške i prelijte ih sokom od limuna.
U posudu sipajte šećer i omekšali maslac. Umutite mikserom dok ne postane homogeno. Dodajte jedno za drugim jaja tako mutieći mikserom dok se ne dobije gladak krem.
U durgu posudu prosejte brašno sa praškom za pecivo, prstohvatom soli i cimetom.
U smesu od maslaca u porcijama sipajte suvu smesu mešajući kašikom.
Stavite suvo grožđe osušeno sa malo brašna i homogenizujte smesu.
Postavite pravouganu posudu za pečenje 18/28 cm parčetom papira za pečenje. Sipajte smesu za kolač.
Preko nje preklapajući i u redovima poređajte kriške jabuka, a između njih i trešnje.
Možete da koristite ušećerene ili one iz kompota. Pospite kolač kašikom smeđeg šećera.
Pecite kolač od jabuka na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom oko 30 minuta.
Ispečen kolač sa jabukama i trešnjama pospite šećerom u prahu.
Nek vam je slatko!