Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem od bundeve sa svežim mlekom

Krem od bundeve sa svežim mlekom

Daniela GeorgievaDaniela Georgieva
Šegrt
481511
Krem od bundeve sa svežim mlekom1 / 3
26/02/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Ponekad imate osećaj da su bundeve stvorene samo za to - da od njih pravimo ukusne dezerte"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 500 ml
  • bundeva - 700 g
  • šećer - 180 g
  • žumance - 3 komada
  • kukuruzni skrob - 3 kašike
  • vanila - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Bundeva se očisti i iseče na parčiće i kuva se sa 80 g šećera. Bundeva se pasira.

Mleko i preostali šećer se zagrevaju dok se šećer ne istopi. Dodaje se pire od bundeve, meša se i ostavlja na slaboj vatri.

Žumanca se pomešaju sa skrobom i vanilom. U njih se sipa 1-2 kutlače vruće smese od bundeve.

Nakon toga se pomeša na ringli i meša se dok se ne zgusne. Raspoređuje se u šolje i ohladi se. Servira se po želji sa pavlakom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: