Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem brule»Krem brule sa svežim mlekom i pavlakom

Krem brule sa svežim mlekom i pavlakom

Krem brule sa svežim mlekom i pavlakom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Dobrodošli u klub obožavalaca krem brulea"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 700 g
  • tečna pavlaka - 200 ml
  • šećer - 1 šolja
  • vanila - 2 kesice
  • jaja - 4 komada, žumanca
* merne jedinice

Način pripreme

Sipamo sveže mleko u odgovarajuću posudu sa šećerom i stavljamo na vatru. Čim se šećer rastopi dodajemo žumanca sa tečnom pavlakom i vanilom, umućene žicom.

Pažljivo i lagano sipamo u sveže mleko, mešamo žicom. Dobijenu smesu rasporedimo u vatrostalne posudice poređane u pleh sa dva prsta vode.

Krem pečemo u umerenoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju. Vadimo ih pleha i ostavljamo u frižideru da se ohladi. Lagan i ukusan krem, možemo ga i ukrasiti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: