Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Mus»Mus od bundeve sa bademovim mlekom i orasima

Mus od bundeve sa bademovim mlekom i orasima

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
497973k
Mus od bundeve sa bademovim mlekom i orasima
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
3
"Mus od bundeve sa bademovim mlekom i orasima je veoma ukusan. Servira se posut kokosovim brašnom."

Potrebni sastojci

  • bundeva - 500 g
  • bademovo mleko - 200 ml, domaće
  • javorov sirup - 2 supene kašike
  • vanila - 1 komad
  • cimet - 1/2 kašičica
  • muskatni oraščić - 1/4 kašičice
  • orasi - 50 g
  • čia - 2 supene kašike
  • himalajska so - 1 prstohvat
  • kokosovo brašno - nemasno
* merne jedinice

Način pripreme

Bundeva se nasecka na komade i ređa se u tepsiju sa korom na doleč. Voda se ne dodaje. Peče se 30 minuta na 220 stepeni sa ventilatorom, nakon čega se ostavlja da se ohladi.

Bundeva se oguli od kore i stavlja se u blender i pasira se dok se ne dobije glatka konzistencija.

U blender u pire od bundeve se dodaje domaće bademovo mleko, javorov sirup, vanila, cimet, muskatni oraščić, čia i himalajska so. Ponovo se pasira dok ne bude glatko.

Orasi se krupno samelju u secku i dodaju se u smesu. Veoma dobro se meša kašikom.

Krem od bundeve se sipa u čaše i ostavlja se u frižideru na sat vremena da se ohladi i stegne.

Servira se posut kokosovim brašnom. Mus od bundeve sa bademovim mlekom i orasima je veoma ukusan.

Pogledajte i druge ideje za deserte sa bundevom ili probajte neke od naših raskošnih kolača sa bundevom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: