Način pripreme
Bundeva se nasecka na komade i ređa se u tepsiju sa korom na doleč. Voda se ne dodaje. Peče se 30 minuta na 220 stepeni sa ventilatorom, nakon čega se ostavlja da se ohladi.
Bundeva se oguli od kore i stavlja se u blender i pasira se dok se ne dobije glatka konzistencija.
U blender u pire od bundeve se dodaje domaće bademovo mleko, javorov sirup, vanila, cimet, muskatni oraščić, čia i himalajska so. Ponovo se pasira dok ne bude glatko.
Orasi se krupno samelju u secku i dodaju se u smesu. Veoma dobro se meša kašikom.
Krem od bundeve se sipa u čaše i ostavlja se u frižideru na sat vremena da se ohladi i stegne.
Servira se posut kokosovim brašnom. Mus od bundeve sa bademovim mlekom i orasima je veoma ukusan.
Pogledajte i druge ideje za deserte sa bundevom ili probajte neke od naših raskošnih kolača sa bundevom.