Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Scones sa urmama

Scones sa urmama

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Scones sa urmama
Fotografije: Gordana Danilov
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Preskočiti dijetu jedan dan i nije tako strašno"

Potrebni sastojci

  • pšenično brašno - 11/2 šolja
  • speltino brašno - 1/2 šolje
  • prašak za pecivo - 1 ravna kašičica
  • soda bikarbona - 1 ravna kašičica
  • morska so - 1 prstohvat
  • smeđi šećer - 2 - 3 kašike
  • svežie urme - 1/2 šolje
  • maslac - 30 g
  • jaja - 1 kom.
  • mleko - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Rernu zagrejati na 200°C.

Urme bez koštica sitno iseći i posuti brašnom, da se komadići ne bi lepili.

Hladan maslac iseći na kocke.

1. U većoj posudi pomešati obe vrste brašna, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i šećer.

Dodati kockice maslaca i viljuškom ih utisnuti u suve sastojke, do mrvičaste teksture.

Dodati urme, umućeno jaje sa mlekom i zamesiti meko, lepljivo testo.

2. Na brašnom posutoj radnoj površini brzo formirati testo u obliku pogače, preneti je na pleh obložen papirom za pečenje, rastanjiti je dlanovima na 2-3 cm debljine i iseći oštrim nožem na osam trouglova.

3. Peći u zagrejanoj rerni oko 10 minuta, do zlatno smeđe boje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: