Način pripreme
Rernu zagrejati na 175°C.
Kalup za tortu obložiti papirom za pečenje.
Jabuke oguliti, očistiti od semena i iseći na kriške ili kocke.
Brašno prosejati.
Za posipanje kolača pomešati cimet i šećer u prahu.
Jaja mutiti sa šećerom oko 5 minuta da masa postane penasta. Lagano spatulom umešati prosejano brašno.
U pripremljen kalup preručiti jabuke, preliti ih umućenom smesom i peći u zagrejanoj rerni 50 minuta.
Po potrebi pokriti papirom ili folijom da ne pregori.
Čačkalicom zabodenom i sredinu kolača, proveriti da li je pečen.
Po vađenju iz rerne, ostaviti u kalupu par minuta, zatim skinuti obruč a kada se malo prohladi odstraniti papir za pečenje, postavljen po obodu i premestiti na tanjir da se potpuno ohladi.
Pred služenja Šarlotku posuti šećerom u prahu i cimetom.