Način pripreme
Da biste prirpemili ovu ukusnu i svežu tortu Šarlota, prvo pripremite krem tako što zagrejete 400 ml mleka, šećer i vanilu dok stepena ključanja.
U drugoj posudi pomešajte kukuruzni skrob i žumanca. Mešajte dok ne postane homogeno i dodajte ostalih 100 ml mleka.
Dodajte ovu smesu u vruće mleko u tankom mlazu, neprestano mešajući.
Kuvajte krem nekoliko minuta dok se ne zgusti. Kada se po površini formiraju balončići, krem za tortu je gotov.
Nakon toga skinite sa ringle i dodajte maslac i fino izrendanu koru polovine limuna. Izmešajte da se maslac istopi. Na kraju dodajte 50 ml Limončela.
Krem pokrijte streč folijom i sotavite da se ohladi do sobne temperature.
Čim se krem ohladi, umutite mikserom 100 ml tečne pavlake dok vrhići ne postanu čvrsti.
Izmešajte i maskrpone i dodajte u delovima u umućenu pavlaku.
U već ohlađeni krem sa jajima dodajte krem sa pavlakom u delovima mešajući špatulom.
Dobija se ukusan i vazdušast krem sa limunom.
krem za tortu je gotov i možete da je sastavite, ali pre toga odvojte u posudi mali deo krema za dekoraciju torte sa piškotama i stavite ga u frižider.
Iscedite sok 1/2 limuna. Dodajte 2 kašike šećera i Limončelo i mešajte dok se šećer u potpunosti ne istopi. Nakon toga dodajte otprilike 1 čašu vode.
Pripremite kalup za tortu sa bordom koji se skida 24-26 cm.
Isecite nožem jedan od krajeva nekoliko piškota koji će vam trebati za bord. ISečke sačuvajte za popunjavanje.
Na kratko umačite piškote samo sa jedne strane u limunsku vodu i poređajte ih prvo po bordu kalupa, a nakon toga i po dnu.
Piškote pokrijte polovinom krema, nakon toga ponovite ponovo sa redom piškota i završite tortu ostalim kremom.
Stavite u frižider na sat vremena.
Nakon toga dekorišite odvojenim kremom, stavite ga u špric sa zvezdastim nastavkom.
Šarlotu pospite s malo kakaa i vratite tortu u frižider na jednu noć ili barem 7-8 sati.
Sledećeg dana možete uživati u ovoj izuzetno svežoj i ukusnoj torti sa limunom Šarlota.
Neka vam je slatko!