Način pripreme
Lisnati rolat sa kremom i voćem koji će stvoriti pravi praznik na vašem stolu. Ako ste ljubitelji lisnatih kolača, obavezno treba da ga probate.
Duga strana lisnatog testa se iseče na lente širine 2 cm. Kako su na papiru, lente se prebacuju u posudu za pečenje i peku se u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeno 15 minuta. Ostavljaju se da se ohlade.
Tečna pavlaka se muti dok vrhovi ne postanu meki.
Maslac se muti sa šećerom u prahu.
Sitan sir se pomeša sa kondenzovanim mlekom i muti se. Dodaje se u maslac. Muti se dok ne postane homogeno. Na kraju se dodaje i pavlaka.
Ispečene lente se poređaju na streč foliju jedna do druge. Namažu se kremom, a od njega s ostavlja malo za mazanje lisnatog rolata odozgo.
Preko krema se rasporede maline i borovnice.
Pomoću folije se oformi rolat. Stavlja se u frižider da se stegne.
Rolat se oslobađa od folije i maže se izdvojenim kremom.
Rolat sa kremom se ukrašava malinama i borovnicama.
Nek vam je slatko!