Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Lisnato Testo»Terin»Lisnati terin sa rikotom i voćem

Lisnati terin sa rikotom i voćem

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5125k448
Lisnati terin sa rikotom i voćem
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
30/10/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
8
"Vreme je za terin, vreme je za lisnati terin sa rikotom i voćem, jer život je prekratak da bismo ga trošili na dijete"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 400 g
  • rikota - 400 g
  • kisela pavlaka - 400 g
  • smrznuto voće - 200 g /maline, borovnice, jagode/
  • želatin - 2 komada (po 10 g)
  • šećer u prahu - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Testo odmrznite, isecite na kvadrate i ispecite u zagrejanoj rerni.

Želatin rastvorite u hladnoj vodi i nakon što nabubri zagrejte ga dok se potpuno ne rastvori.

Pomešajte rikotu, pavlaku i šećer u prahu. Promešajte i dodajte želatin.

Pokrijte pleh za terin plastičnom folijom.

Na dno pleha stavite mrvice od pečenog lisnatog testa. Pokrijte ih slojem mešavine krema. Ređati komade pečenog lisnatog testa i posuti smrznutim voćem. Sipajte preostalu mešavinu krema. Pospite još jedan sloj mrvica od lisnatog testa.

Ostavite terin oko 3-4 sata da se želira i stegne.

Pažljivo okrenite uz pomoć tanjira, uklonite foliju i ukrasite voćem.

Lisnati terin sa rikotom i voćem je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: