Način pripreme
/undefined Jaja se mute sa šećerom i vanilinim šećerom u veoma vazdušastu penu. Meša se na najjačem stepenu mikserom ili kuhinjskim robotom.
Sipa se u tepsiju rerne na papir za pečenje i raspoređuje se ravnomerno.
Peče se 20 minuta na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.
Vruća patišpanj kora se vadi iz rerne, odozgo se pokriva papirom za pečenje i uvija se u rolat. Druga opcija je da se stavi na navlažnjenu krpu i da se uvije u rolat. Ostajte tako dok se ne ohladi.
Za to vreme se prirpema sirup. Za taj cilj u hladno mleko se stavljaju smeđi šećer i nes kafa. Meša se dok se šećer ne istopi.
Pavlaka se muti mikserom, dodaje se krem Trimoncijum i ponovo se muti.
Po ohlađenoj kori se ravnomerno raspoređuje sirup. Odozgo se cela kora premazuje kremom Trimoncijum.
Mali deo krema se odvaja za premazivanje već uvijenog patišpanj rolata /manje od 1/3 dela/. Ukrašavamo preliveni kolač sa istopljenom čokoladom svežim mlekom. Čokolada se istopi na vodenoj pari ili u mikrotalasnoj rerni.
Patišpanj rolat sa kremom Trimoncijum je fantastičan. Uživajte u njemu i ne propustite da isprobate i naše druge ideje za slatke rolate i patišpanj štangle.