Način pripreme
Jaja umutite sa šećerom u vazdušast krem. Brašno prosejte, dodajte mu kakao i prašak za pecivo. Dobro promešajte na suvo i zatim dodajte u umućena jaja. Promešajte dok ne dobijete glatku homogenu smesu.
Prebacite smesu u pravougaoni pleh za pečenje, u koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Biskvit pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 15-20 minuta. Posle pečenja, zajedno sa papirom izvadite koru na rešetku. Zajedno sa papirom uvijte u rolat.
Krem pripremite tako što ranije rastvorite želatin u malo vode da nabubri. Za to vreme umutite žumanca sa šećerom. Mleko ugrejte, ali da ne provri.
Želatin rastopite na pari. U prohlađeno mleko dodajte u tankom mlazu smesu žumanaca i šećera, neprestano muteći, da se jaja ne bi presekla.
Krem vratite na vatru, ali na niskoj temperaturi i uz neprestano mešanje kuvajte još malo (oko 5 minuta). Krem ne sme da provri. Dodajte vanilu, promešajte i ostavite da se prohladi. U prohlađeni krem dodajte rastopljeni želatin. Posebno umutite slatku pavlaku i dodajte u krem. Lagano promešajte.
Ohlađenu koru pažljivo razmotajte, premažite je slatkom od borovnice i rasporedite krem. Ponovo umotajte rolat. Ukrasite po želji.
Ovde je rolat ukr[en slatkom od borovnica. Ako je slatko previše gusto, možete ga razrediti sa malo vode. Na kraju pospite rolat kakaom.