Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Umak od teletine sa više vrsta luka sa makaronama

Umak od teletine sa više vrsta luka sa makaronama

ažurirano:
LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Umak od teletine sa više vrsta luka sa makaronama
Fotografije: Lenka
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
1
"Umak od teletine sa više vrsta luka sa makaronama je na stolu, dođite odmah!"

Potrebni sastojci

  • teletina - 500 g
  • praziluk - 1 kom.
  • šargarepa - 2 kom.
  • mladi luk - 3 kom.
  • biber - 1/2 k.k.
  • so - 1 k.k.
  • muskatni oraščić - 1/8 k.k
  • vode
  • ulje - 100 ml
  • makarone - 250 g
  • peršun - 1 k.k.
  • luk - 1 kom.
  • brašno - 1 s.k.
* merne jedinice

Način pripreme

Crni luk iseckati istno pa staviti da se proprži.

Teletinu sitno iseckati te dodajte luku.

Iseći praziluk i mladi luk na listove pa dodajte teletini i luku. Narendati šargarepu i dodajte teletini.Začiniti sa začinima.

Dinstati 5 minuta, pa dodajte brašno i vodu i poklopiti. Neka se dinsta na maloj vatri pola sata, pa dospite još vode uz povremeno mešanje. Na kraju kuvanaja dodajte peršun.

Makarone skuvati u vreloj vodi od 7-8 min.

Vruć sos preliti preko makarona.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: