Bonapeti.rs»Recepti»Recepti za Zdravlje»Detoks»Limun, beli luk i đumbir kod visokog holesterola

Limun, beli luk i đumbir kod visokog holesterola

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4919k410
Limun, beli luk i đumbir kod visokog holesterola
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 4
05/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
1 min.
Ukupno
31 min.
Porcije
2
"Uzimajte ovu korisnu smesu od đumbira, limuna i belog luka kod visokog holesterola"

Potrebni sastojci

  • limun - 3 komada srednje veličine
  • đumbir - 3 - 4 cm, koren
  • beli luk - 3 - 4 velika čena
  • čista izvorska voda - 1 litar
* merne jedinice

Način pripreme

Ako imate visok loš holesterol, potreban vam je detoks i imate potrebu da ojačate imunitet, ovo je vaš recept. Limun se opere i natopi u toploj vodi sa 1 kašičicom sode bikarbone.

Dobro ih operite pod mlazom vode, isecite na komade sa korom, odbacujući cipu iznutra. Sveži koren đumbira oljuštite i narendajte na krupno, čenove belog luka isecite na krupno.

Dobijenu smesu sipajte u bokal blendera ili čopera i izmiksujte dva ili tri puta dok ne dobijete homogenu smesu. Sipajte 1 litar vode u šerpu, dodajte smesu iz blendera i zagrejte.

Kada prvi put proključa sklonite sa ringle i ostavite da se ohladi. Procedite kroz dva sloja gaze. Dobijenu smesu sipajte u tegle, zatvorite poklopcima i ostavite u frižideru.

Uzimajte smesu 20-30 minuta pre obroka za ručak i uveče po 1 malu šoljicu. Uzimajte 3 nedelje, a zatim odmarajte 8 dana i pijte drugu dozu još 3 nedelje.

Ova smesa se može uzimati zajedno sa propisanim lekovima za snižavanje holesterola, pa će rezultati biti brži. Štiti od kamena u bubrezima i protiv začepljenja krvnih sudova.

Možete dodati i malo meda, a možete da ga pijete i čisto. Već posle 3 nedelje imaćete pozitivan efekat, bićete sveži i živahni. Pokušajte i budite zdravi!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: