Način pripreme
Rernu zagrejati na 200°C.
Krmenadle oprati, posušiti papirnim ubrusom, odvojiti od koske i lagano izlupati.
Napraviti mešavinu od suvih začina po želji (timijan, žalfija, ruzmarin, kumin...) i morske soli, pa utrljati u meso.
Staviti začinjene krmenadle u tepsiju, podliti s malo vode i peći u zagrejanoj rerni.
Kada jedna strana porumeni, okrenuti meso da i druga strana dobije boju.
Očistiti prokelj, oprati ga i ako je krupniji preseći na pola.
Na malo maslaca, kratko propržiti slaninu, izvaditi je na papirni ubrus.
Na na istoj masnoći pržiti luk, dodati kolutove šargarepe, beli luk i dinstati 5 minuta, zatim dodati prokelj, pola goveđe kocke, biljni začin, pa nastaviti dinstanje još najviše 10 minuta uz dolivanje po malo vode.
Servirati krmenadle uz prokelj posut propženom slaninom.