Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Krmenadle iz rerne i dinstani prokelj sa slaninom

Krmenadle iz rerne i dinstani prokelj sa slaninom

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Krmenadle iz rerne i dinstani prokelj sa slaninom
Fotografije: Gordana Danilov
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Poziv za ovakav ručak se ne odbija"

Potrebni sastojci

  • svinjske krmenadle - 4 veće ili 8 manjih
  • mešavina začina - 1 kašika, po želji (timijan, ruzmarin, žalfija, kumin...)
  • prokelj - 500 g
  • slanina - 150 g
  • luk - 1 glavica, isečen na rebarca
  • beli luk - 2 čena, sitno iseckan
  • šargarepa - 2 kom., manja, isečena na kolutove
  • goveđa kocka - 1/2 kocke
  • biljni začin - 1 kašičica
  • morska so
  • maslinovo ulje
  • maslac - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Rernu zagrejati na 200°C.

Krmenadle oprati, posušiti papirnim ubrusom, odvojiti od koske i lagano izlupati.

Napraviti mešavinu od suvih začina po želji (timijan, žalfija, ruzmarin, kumin...) i morske soli, pa utrljati u meso.

Staviti začinjene krmenadle u tepsiju, podliti s malo vode i peći u zagrejanoj rerni.

Kada jedna strana porumeni, okrenuti meso da i druga strana dobije boju.

Očistiti prokelj, oprati ga i ako je krupniji preseći na pola.

Na malo maslaca, kratko propržiti slaninu, izvaditi je na papirni ubrus.

Na na istoj masnoći pržiti luk, dodati kolutove šargarepe, beli luk i dinstati 5 minuta, zatim dodati prokelj, pola goveđe kocke, biljni začin, pa nastaviti dinstanje još najviše 10 minuta uz dolivanje po malo vode.

Servirati krmenadle uz prokelj posut propženom slaninom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: