Način pripreme
Prvo se priprema paradajz sos tako što se paradajz oljušti, iseče na sitne kockcie i ocedi se odvojen paradajz sos. U odgovarajućoj posudi /dubljoj, zato što prska/ ugrejte maslinovo ulje i sipajte paradajz da se dinsta, stavite šećer i mešajte da ne zagori. Kad bude skoro gotovo, dodajte so po ukusu i navedene začine, bar jedan prstohvat da se sos lepo začini.
Stavite vodu u šerpu, malo soli i 1 kašičicu ulja i čim provri, stavite pene rigate i pazite - treba da merite vreme, 1-2 minuta manje, nego što je navedeno na pakovanju, zato što kuvanje će se nastaviti u rerni.
U suvom tiganju zapecite slaninu, isečenu na ivice dok ne dobije lepu koricu. Pripremite pleh u kome ćete peći jeo i u posebnoj posudi pomešajte mleko, jaja i parmezan, tako što začinite solju i origanom.
Čim makarone budu gotove, ocedite i sipajte u pleh, isecite masalc preko njih - on će se rastopiti, zato što su tople i pažljivo sipajte i pomešajte smesu sa mlekom, jajetom i parmezanom.
Pecite u rernu - 200 stepeni, dok ne dobije lepu boju. Po želji možete posuti rendanim gauda sirom pre nego što izvadite iz rerne i lagano da se rastopi - ukusno je.
Servirajte sa paradajz sosom.