Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Čokoladni kolač sa ratlukom i orasima (bez jaja)

Čokoladni kolač sa ratlukom i orasima (bez jaja)

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Kuvar
7623633
Čokoladni kolač sa ratlukom i orasima (bez jaja)
Fotografije: TanyaGyurova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
8
"Raskošan čokoladni kolač sa ratlukom - ima i koštunjavo voće da bude pun buket ukusa koje ćete osetiti čim ga probate"

Potrebni sastojci

  • brašno od spelte - 2 šolje (ili belo)
  • kiselo mleko - 1 čaša od 400 g
  • smeđi šećer - 1 šolja (može i beli)
  • ulje - 1/2 šolje
  • kakao u prahu - 3 kašičice
  • soda bikarbona - 1, 5 kašičica
  • ratluk - 1 kutija (šareni ili običan)
  • orasi - 1/3 šolje, mleveni (ili 1 šaka)
  • tečna čokolada - za glazuru
* merne jedinice

Način pripreme

Promešate kiselo mleko sa šećerom u homogenu smesu (možete da mešate i samo kašikom).

Dodate ulje u malim dozama dobro mešajući.

Dodate brašno pomešano sa sodom, i nakon toga dodate kakao, ponovo dobro mešajući.

Na kraju dodate mlevene orahe i promešate.

U odgovarajuću posudu za pečenje, namazanu uljem i posutu sa malo brašna sipate smesu za kolač.

Stavljate da se peče na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.

Za to vreme sečete na male kocke ratluka. Od njega će vam biti potrebne dve šake.

Nako što čokoladni kolač počne blago da se stvrdnjava, zabodete parčiće ratluka ravnomerno odozgo.

Na pritiskajte ratluk jer će potonuti od težine, ako nije već stvrdnuta smesa.

Vreme pečenja je oko 30 minuta. Proverite čačkalicom pre nego što isključite.

Nakon što se kolač ohladi blago namažite ga tečnom čokoladom.

Rasecite čokoladni kolač sa ratlukom i orasima nakon što se potpuno ohladio.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: