Način pripreme
Prethodno spremamo maslac, tako što ga pomešamo sa isečenim zelenim začinima, solju i biberom. Uvijamo u foliju i stavljamo u zamrzivač.
Između folije stavljamo pileće meso i istucamo da postanu pileće šnicle.
Svako parče začinjavamo solju i biberom.
U jedan kraj mesa stavljamo kriške maslaca i uvijamo u rolat.
Možete da koristite i čačkalice da rolat ostan stabilniji.
Pri pečenju maslac se istopi i napoji i začini meso. Tako oblikovane pileće rolnice potapamo u umućeno jaje, u smesu od brašna i prezli, opet u jaje i opet u brašno i prezle.
Stavljamo rolnice na namazanu i papirom postavljenu posudu i pečemo dok ne postane zlatasto.
Budu baš kao pohovane, ali su pržene.
Serviramo pohovane pileće rolnice sa biljnim maslacem u rerni, isečene na šajbne i odozgo stavljamo po još malo biljnog maslaca.
Ako vam ostane biljni maslac, možete njime da garnirate šnilu, pečeno povrće i da ih jedete sa lepim hlebom.