Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Grickalice uz pivo»Pohovane pileće džigerice sa pečurkama u rerni

Pohovane pileće džigerice sa pečurkama u rerni

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Pohovane pileće džigerice sa pečurkama u rerni
Fotografije: Liudmila
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Ukusna kombinacija pečuraka i pohovane džigerice - savršeno meze uz pivo"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 500 g
  • šampinjoni - 250 g
  • Za pohovanje
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 2 - 3 kašike
  • ulje
  • so
  • beli luk - 1 čen
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Jedna đakonija, koju spremam retko, jer izbegavam prženo.

Ali danas sam je spremila!

Prvo sam oprala i osušila džigerice. Nakon toga sam ih blago posolila. Ako su cele, ne delim ih.

Uvaljala sam u brašno i potopila u umućena jaja. Ispržila sam u zagrejanoj masnoći na srednjoj temperaturi ringle, prvo sa jedne strane, oko tri minuta i posle sa druge.

Pečurke očistim i sečem na krupno, začinjavam sa malo maslaca, ulja i soli. Pečem pečurke u umerenoj rerni dok ne budu gotove. Posipam sa malo belog luka i peršuna!

Idealna kombinacija i veoma ukusno meze uz pivo.

Pileće pohovane džigerice sa pečurkama u rerni su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: