Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Rolnice»Pohovane pileće rolnice sa biljnim maslacem u rerni

Pohovane pileće rolnice sa biljnim maslacem u rerni

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
2485971159
Pohovane pileće rolnice sa biljnim maslacem u rerni
Fotografije: Anelia Terzieva
1 / 2
11/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Ove pileće rolnice su neodoljive, jer su spremljene sa biljnim maslacem, koji im daje ukusnu završnicu"

Potrebni sastojci

  • pileće šnicle - 650 g (do buta, bez kože)
  • maslac - 100 g
  • jaja - 2 komada
  • beli luk - 2 čena
  • brašno - za valjanje
  • prezle - za valjanje
  • zeleni začini - sveži
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno spremamo maslac, tako što ga pomešamo sa isečenim zelenim začinima, solju i biberom. Uvijamo u foliju i stavljamo u zamrzivač.

Između folije stavljamo pileće meso i istucamo da postanu pileće šnicle.

Svako parče začinjavamo solju i biberom.

U jedan kraj mesa stavljamo kriške maslaca i uvijamo u rolat.

Možete da koristite i čačkalice da rolat ostan stabilniji.

Pri pečenju maslac se istopi i napoji i začini meso. Tako oblikovane pileće rolnice potapamo u umućeno jaje, u smesu od brašna i prezli, opet u jaje i opet u brašno i prezle.

Stavljamo rolnice na namazanu i papirom postavljenu posudu i pečemo dok ne postane zlatasto.

Budu baš kao pohovane, ali su pržene.

Serviramo pohovane pileće rolnice sa biljnim maslacem u rerni, isečene na šajbne i odozgo stavljamo po još malo biljnog maslaca.

Ako vam ostane biljni maslac, možete njime da garnirate šnilu, pečeno povrće i da ih jedete sa lepim hlebom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: