Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Popara»Popara sa spanaćem iz rerne

Popara sa spanaćem iz rerne

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Popara sa spanaćem iz rerne
Fotografije: Gordana Danilov
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Savršeni doručak za šampione"

Potrebni sastojci

  • stari hleb - 6 - 7 kriški
  • spanać - 200 g
  • luk - 1 glavica
  • jaja - 6 - 7 kom.
  • mleko - 300 ml
  • kisela pavlaka - 2 - 3 kašike
  • parmezan - 40 g
  • gauda sir - 150 g
  • maslac - 50 g
  • beli luk u prahu
  • morska so
  • biber - sveže mleveni
  • senf - po želji
  • muskatni oraščić - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Spanać oprati, ocediti i krupno iseći. Luk sitno iseckati a beli luk protisnuti. Kriške hleba iseći na kockice.

Sir naribati.

Na zagrejanom maslacu prodinstati luk da zastakli, dodati dobro oceđeni spanać, par puta promešati da malo svene, skloniti sa ringle, začiniti belim lukom u prahu, posoliti i pobiberiti

Umutiti jaja sa pavlakom i mlekom, dodati so i biber, po želji umešati kašićicu senfa i malo naribanog muskatnog oraščića.

Na dno maslacem podmazane vatrostalne posudestaviti sloj kockica hleba, preko toga rasporediti malo spanaća, naribanih sireva... Ponavljati dok se ne utroše sve predviđene namirnice, završiti naribanim gauda sirom, preliti umućenom masom sa jajima i mlekom, pokriti prijanjajućom folijom i ostaviti u frižideru oko 30 minuta.

Rernu zagrejati na 200°C.

Posudu izvaditi iz frižidera 15 minuta pre stavljanja u rernu.

Peći oko 35 minuta, do zlatno smeđe boje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: