Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Štrudla»Štrudla sa jabukom i lešnikom

Štrudla sa jabukom i lešnikom

Ivana MirkovićIvana Mirković
Šegrt
40641121
Štrudla sa jabukom i lešnikom
Fotografije: Ivana Mirković
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
8
"Kada kažem lepo, mislim štrudla"

Potrebni sastojci

  • Testo
  • brašno - 2 i 1/2 šolje
  • suvi kvasac - 1 kom.
  • šećer - 1/4 šolje
  • topla voda - 1 šolja
  • so - prstohvat
  • ulje - 1 s.k.
  • jaje - 1 kom
  • badem - 1/4 šolje, listići
  • Nadev
  • jabuka - 2 kom., isečena
  • šećer - 3 s.k.
  • cimet - 2 s.k.
  • limunov sok - 2 s.k.
  • đumbir - prstohvat, u prahu
  • muškatni oraščić - prstohvat
  • kukuruzni skrob - 1 s.k.
  • krem od lešnika
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu rastvoriti kvasac u toploj vodi sa šećerom dok ne postane penušavo.

Dodati ulje, so i brašno. Mešati testo. Prebaciti na površinu i mesiti dok ne bude elastično. Koristeći oklagiju, istanjiti testo i seći u pravougaonike od 25x20 cm.

Pomešati sve sastojke za nadev osim krema od lešnika. Dobro izmešati.

Poređati komade jabuke po sredini, a dužinom isečenog testa. Zaseći preostalo testo sa obe strane nadeva.

Prosečena krilca testa zatvarati preko nadeva naizmenično sa jedno pa sa druge strane i tako do kraja. Imaćete ispletenu štrdulu.

Zagrijati rernu na 180C. Premazati žumancem. Posuti listićima badema preko.

Peći 30-35 minuta dok ne porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ivana Mirković
Ivana Mirković
Nema na cemu :)
21.03.2021 14:53
Stefan
Stefan
Štrudla je ukusna kao kod bake.:) Hvala za recept
18.03.2021 17:40