Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Keks torta sa ananasom i kondenzovanim mlekom

Keks torta sa ananasom i kondenzovanim mlekom

Keks torta sa ananasom i kondenzovanim mlekom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
10
"Ananas se sjajno uklapa u poslastičarstvo, posebno uz ovu keks tortu"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • keks - 240 g, oreo
  • maslac - 80 g
  • za krem
  • pavlaka - 400 ml
  • kondenzovano mleko - 1 šolja
  • krem sir - 500 g
  • vanila - 1 komad
  • keks - 7 - 8 komada, oreo
  • ananas - 1 komad, konzerva
  • za dekoraciju
  • pavlaka - 300 ml
  • šećer - 3 kašike
  • kokosovo brašno
  • keks - 10 komada, oreo mini
* merne jedinice

Način pripreme

Za koru stavite keks u multipraktik i sameljite ga. Malo pre nego što isključite dodajte istopljeni maslac.

Isključite i prebacite keks koru u kalup za tortu sa dnom koje se skida. Zagladite i ostavite u frižideru.

U veliku posudu stavite pavlaku, kondenzovano mleko, krem sir i vanilu. Umutite pomoću miksera do tvrdih vrhova.

Isecite ananas na sitno i namrvite keks na srednje parčiće. Ne brinite se ako su veći, jer će omekšati i neće se primetiti.

Dodajte keks i ananas u posudu. Mešajte pažljivo i sipajte smesu preko kore. Zagladite i ostavite u frižideru na nekoliko sati.

U posudi karamelizujte šećer. Dodajte 100 ml pavlake, promešajte i smanjite ringlu. Ostavite dok se potpuno ne rastvori karamel mešajući naprestano.

Sklonite i ostavite da se blago ohladi i zgusne. Prelijte aromatičnu keks tortu tako da se karamel slije po krajevima torte.

Umutite preostalu pavlaku, napunite špric i napravite ružice. Poređajte ananas, pospite kokosovim brašnom i poređajte mini keks kako poželite.

Keks torta sa ananasom i kondenzovanim mlekom je laka, ukusna i veoma aromatična.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: