Način pripreme
Za koru stavite keks u multipraktik i sameljite ga. Malo pre nego što isključite dodajte istopljeni maslac.
Isključite i prebacite keks koru u kalup za tortu sa dnom koje se skida. Zagladite i ostavite u frižideru.
U veliku posudu stavite pavlaku, kondenzovano mleko, krem sir i vanilu. Umutite pomoću miksera do tvrdih vrhova.
Isecite ananas na sitno i namrvite keks na srednje parčiće. Ne brinite se ako su veći, jer će omekšati i neće se primetiti.
Dodajte keks i ananas u posudu. Mešajte pažljivo i sipajte smesu preko kore. Zagladite i ostavite u frižideru na nekoliko sati.
U posudi karamelizujte šećer. Dodajte 100 ml pavlake, promešajte i smanjite ringlu. Ostavite dok se potpuno ne rastvori karamel mešajući naprestano.
Sklonite i ostavite da se blago ohladi i zgusne. Prelijte aromatičnu keks tortu tako da se karamel slije po krajevima torte.
Umutite preostalu pavlaku, napunite špric i napravite ružice. Poređajte ananas, pospite kokosovim brašnom i poređajte mini keks kako poželite.
Keks torta sa ananasom i kondenzovanim mlekom je laka, ukusna i veoma aromatična.