Način pripreme
Za koru
Razdvojte žumanca od belanaca. Belanca umutite u sneg sa sokom od limuna, solju i 120 g šećera. Žumanca pomešajte sa korom od limuna i pomoću silikonske mutilicie laganim pokretima ih pomešajte sa belancima.
Prosejte brašno sa praškom za pecivo i pažljivo i promešajte sa smesom.
Patišpanj koru razvijte na papiru za pečenje u plitkoj posudi za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 210 stepeni 8 minuta. Okrenite dok je još vruć na krpu, pokrivenu šećerom u prahu, sklonite papira i uvijte u rolat.
Treba to da uradite brzo od uže strane kore, da se ne stvrdne i ne namrvi. Ostavite pokriveno krpom.
Oljuštite mango. Polovinu isecite na kocke a drugu polovinu pasirajte sa 4 kašike šećera. Dodajte pire od manga u kocke.
Natopite želatin i nakon što potpuno upije pomešajte ga sa sitnim sirom. Mešajte bar 2 minuta.
Umutite pavlaku sa 30 g šećera u sneg. Dodajte u nju sitan sir i blago ih pomešajte.
Razvijte rolat i namažite ga kremom od sira i pavlaje i preko njih stavite mango.
Uvijte sladak rolat i uvijte ga papirom i streč folijom stegnite.
Ostavite u frižideru bar dva sata.
Nakon toga možete da ga pospete šećerom u prahu, da dekorišete rolat mangom ili da ga tako ostavite.