Rolat sa mangom

Monika ManchevaMonika Mancheva
Šegrt
23115912
Rolat sa mangom
Fotografije: Monika Mancheva
1 / 2
11/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
8
"Svež rolat sa mangom da oduševite goste"

Potrebni sastojci

  • brašno - 120 g
  • šećer - 120 g + 30 g + 4 kašike
  • jaja - 3 komada
  • so - 1/2 kašičice
  • sok od limna - 5 kašičica
  • kora limuna - 2 kašike, narendana
  • mango - 1 komad
  • sitan sir - 250 g
  • želatin - 10 g
  • pavlaka - 200 ml, za mućenje
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Za koru

Razdvojte žumanca od belanaca. Belanca umutite u sneg sa sokom od limuna, solju i 120 g šećera. Žumanca pomešajte sa korom od limuna i pomoću silikonske mutilicie laganim pokretima ih pomešajte sa belancima.

Prosejte brašno sa praškom za pecivo i pažljivo i promešajte sa smesom.

Patišpanj koru razvijte na papiru za pečenje u plitkoj posudi za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 210 stepeni 8 minuta. Okrenite dok je još vruć na krpu, pokrivenu šećerom u prahu, sklonite papira i uvijte u rolat.

Treba to da uradite brzo od uže strane kore, da se ne stvrdne i ne namrvi. Ostavite pokriveno krpom.

Oljuštite mango. Polovinu isecite na kocke a drugu polovinu pasirajte sa 4 kašike šećera. Dodajte pire od manga u kocke.

Natopite želatin i nakon što potpuno upije pomešajte ga sa sitnim sirom. Mešajte bar 2 minuta.

Umutite pavlaku sa 30 g šećera u sneg. Dodajte u nju sitan sir i blago ih pomešajte.

Razvijte rolat i namažite ga kremom od sira i pavlaje i preko njih stavite mango.

Uvijte sladak rolat i uvijte ga papirom i streč folijom stegnite.

Ostavite u frižideru bar dva sata.

Nakon toga možete da ga pospete šećerom u prahu, da dekorišete rolat mangom ili da ga tako ostavite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: