Način pripreme
Zagrejte rernu na 175 ° C. Pripremite papirne kalupe za mafine.
Usuti zajedno u posudu: brašno, prašak za pecivo i so. Ostavite po strani.
U drugu posudu, dodajte puter i šećer. Mutite dok smesa ne postane homogena.
Dodajte jedno po jedno jaje, i mutite nakon svakog. Dodajte vanilu.
U malu posudu dodajte 1/4 mešavinu mleka i jogurka i pomešajte sa crvenom bojom za hranu, te mešajte dok se ne sjedini. Spojite sa puter smesom i dobro mešajte.
Dodavajte naizmenično brašno i smesu jogurta i mleka. Započnite i završite sa brašnom.
U maloj posudi pomešajte sirće sa sodom bikarbonom, sipajte u testo. Dobro promešati.
Napunite smesom za mafine svaki papirni kalup na 3/4 visine kalupa.
Pecite oko 20 minuta, proveravajte sa čačkalicom.
Uputstvo za krem:
Dodajte slatku pavlaku i pola kašike boje za hranu. Mutite dok masa ne očvrsne. Sa odgovarajućom mlaznicom ukrasiti mafin sa dobijenim šlagom.