Način pripreme
U posudi umutite jaje i šećer na mekan krem.
U sveže mleko dodajte nekoliko kapljica sveže isceđenog soka od limuna. Ostavite na kratko..
U drugoj posudi pomešajte kiselo mleko i sodu. Promešajte.
U jajet i šećer dodajte ulje, sveže mleko i kiselo mleko, mešajte nakon svakog dodatog sastojka.
Prosejte brašno sa kakaom, solju i praškom za pecivo.
Počnite da dodajete po malo od suvih sastojaka u tečne.
Na kraju dodajte boju i promešajte dok se potpuno ne upije i smesa ne dobije crvenu boju.
Sipajte smesu u kalupe za mafine do 3/4 obima. Ja sam koristila aluminijumske za jednokratnu upotrebu. Od njih sam napravila 12 komada.
Stavite mafine da se peku na 170 stepeni sa ventilatorom 20-25 minuta, proverite čačkalicom za zube.
Nakon toga ostavite praznične mafine da se potpuno ohlade.
Za glazuru pomešajte krem sir sa šećerom u prahu. Dobro promešajte dok ne dobijete gladak krem U njega dodajte slatku pavlaku, koja treba da bude dobro ohlađena.
Umutite čiz krem dobro mikserom dok ne dobijete tvrde vrhove.
Stavite krem u špric sa zvezdastim nastavkom i ukrasite Crveni somot.
Veoma ukusni mafini Crveni somot, koje ćete servirati voljenoj osobi.
Neka vam je slatko!