Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjske šnicle od vrata u vatrostalnoj posudi

Svinjske šnicle od vrata u vatrostalnoj posudi

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Svinjske šnicle od vrata u vatrostalnoj posudi2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Svinjske šnicle od vrata, pripremljene u vatrostalnoj posudi - fantastičan ukus, koji ćemo vam pokloniti još danas"

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 4komada, od vrata
  • so - po ukusu
  • bujon od povrća - 60 ml
  • za marinadu
  • beli luk - 2 čena
  • majčina dušica - 1 kašika, suva
  • soja sos - 4 kašike
  • kečap - 2 kašike
  • senf - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1/2 kašičice, mleveni
  • kari - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremite marinadu. U šerpi ili većoj posudi promešajte izgnječeni beli luk sa soja sosom, senfom, karijem, kečapom, alevom paprikom i biberom i majčinom dušicom. Dobro promešajte.

Posolite svinjske šnicle i dobro ih premažite marinadom. Poklopite i ostavite u frižideru na 2-3 sata.

Nakon toga poređajte marinirane šnicle u vatrostalnu posudu. Dodajte malo bujona od povrća. Poklopite i postavite posudu u hladnu rernu. Uključite na 200 stepeni i pecite oko sat vremena.

Svinjske šnicle od vrata u vatrostalnoj posudi poslužite sa prilogom po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: