Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od jaja»Osvežavajuća ružičasta salata

Osvežavajuća ružičasta salata

Ivana KitanovićIvana Kitanović
Šegrt
6650130
Osvežavajuća ružičasta salata
Fotografije: Ivana Kitanović
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"Neobične boje, fantastičnog ukusa - probajte odmah!"

Potrebni sastojci

  • cvekla - 2 manje glavice, pečena
  • jaja - 2 kom., kuvana
  • šampinjoni - 100 g, marinirani
  • peršun - pola veze
  • pavlaka - 200 g
  • majonez - 1 supena kašika
  • limunov sok - nekoliko kapi
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu izrendati pečenu cveklu i kuvana jaja. Dodati seckane šampinjone i peršunov list. Sve povezati pavlakom i majonezom pa začiniti solju i biberom. Na kraju dodati malo limunovog soka i još jednom promešati.

Ostaviti u frižideru do služenja.

* Savet: može se koristiti i kuvana cvekla, ali je ukus lepši kada se cvekla ispeče u rerni (neoljuštena, u aluminijumskoj foliji).

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: