Način pripreme
U toplom mleku oko 100 ml pomešamo šećer i jednu supenu kašiku brašna, ostavljamo da se aktivira i dodajemo u prosejano brašno i smesu od jaja sa preostalim mlekom. Umesimo meko testo koje ostavljamo da naraste 30 minuta.
Testo delimo na jednu veku (680 g) i dve srednje (580 g) i jednu manju lopticu, veliku loptu delimo na tri dela, razvijemo tri oble kore, koje mažemo maslacem i stavljamo jednu preko druge, sečemo na 8 trouglova ali ne do kraja, kako bi bili povezani. Svaki trougao okrecemo sa spoljašnje strane. Srednju lopticu razvijamo na još tri dela na isti način sečemo na 8 trouglova.
Svavljamo ih u unutrašnji deo pogače. Drugu srednju koru oblikujemo u oblu i debelu koru. Malu lopticu delimo na 2, i jedan deo obojimo poslastičarskom bojom.
Sečemo trakice, koje uplicemo preko oble kore kako košnicu i postavljamo kao centar pogače. Oblikovanu pogaču pokrivamo folijom i ostavljamo na toplom da naraste. Premažemo žumancem, mlekom i uljem i pečemo na 170 stepeni.