Način pripreme
Ovi keksići se pripremaju lako u blenderu, ali se mogu pripremati i ručno.
Kada koristimo pomoćnike u kuhinji, uvek sačuvamo vreme i napor, zato vam predlažemo da probate.
Stavite u blender brašno sa korama pomorandže i pustie da se melje nekoliko sekundi. Na taj način, osim što ćete napraviti finije integralno brašno, ali i kada sameljete sa korama citrusa, aromatizovaćete ga bolje, nego kada koru izrendate ručno.
Pomešajte sa prstohvatom soli i praškom za pecivo.
Stavite med (gušći), maslinovo ulje, čokoladu, kinou i jaje, ponovo meljite na srednjoj brzini jedan sekund.
Procenite da li testno nije previše lepljivo i ako je potrebno još malo brašno i meljite još nekoliko puta.
Tako će testo za keksiće biti gotovo za nekoliko sekundi.
Ako mesite ručno, čokoladu treba da dodate rendanu, a kuvana kinoa će ostati u zrnima, što je ipak lepo.
Razvucite između dva sloja papira za pečenje i isecite keksića kalupom po želji. Isečke sakupite, ponovo razvucite i tako dok ne potrošite testo.
Poređajte integralne keksiće u pleh, obložen papirom za pečenje i stavite u ugrejanu rernu na 160 stepeni 20-22 minuta.
Slatkoća ovih keksića je veoma delikatna, zato ako volite slađe dodajte još meda ili drugi zaslađivač.
Idealni za jutranju kafu i grickanje u svako doba.
Integralni keksići sa kinoom i čokoladom su odlični.