Način pripreme
Pomešajte sok od grejpfruta sa svežim mlekom, uljem, šećerom i vanilin šećerom.
Mešajte dok se šećer dobro ne rastvori. Dodajte esencije ruma i narendanu koru.
Prosejte brašno zajedno sa praškom za pecivo i dodajte u tečnu smesu.
Mešajte dok ne postane homogeno.
Dodajte toliku količinu crvene boje da se dobije zasićena ružičasta boja.
Namažite malu posudu za pečenje i pospite je brašnom ili samo namažite silikonski kalup.
Sipajte smesu raspoređujući je ravnomerno. Pecite kolač na 180 stepeni 30 minuta proveravajući čačkalicom. Izvadite ga i ohladite.
Za glazuru umutite žicom sok od grejpfruta sa šećerom u prahu i dodajte crvenu boju da dobijete zasićenu ružičastu boju.
Prelijte kolač glazurom pomoću male kašičice.
Ostavite kolač od grejpfruta sa glazurom (bez jaja) da odstoji bar 30 minuta pre konzumacije.