Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Dinstani bataci sa povrćem i paradajzom

Dinstani bataci sa povrćem i paradajzom

Stanislava ValkovaStanislava Valkova
Inovator
1354381044
Dinstani bataci sa povrćem i paradajzom
Fotografije: Stanislava Valkova
1 / 3
17/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Dinstani bataci sa povrćem i paradajzom, uz koje vam želimo dobar apetit"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 1 kg, manji
  • luk - 1 glavica
  • paradajz pasta - 1 kašika
  • brašno - 1 kašičica
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - 2 komada, zelena i crvena
  • lovorov list - 2 komada
  • suncokretovo ulje - 2 kašike
  • himalajska so - po ukusu
  • zeleni začini - bosiljak, peršun, mirođija, po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i operite paprike i isecite ih na trakice.

Operite batake, prosušite ih i stavite ih u duboki tiganj sa uljem, pa ih pržite dok ne budu polugotovi.

Šargarepu operite, oljuštite, narendajte na srednje i prebacite zajedno sa paprikom kod mesa.

Iseckajte luk i dodajte batacima, dinstajte 10 minuta.

Pomešajte paradajz pastu sa brašnom, razblažite sa malo vode, pa dodajte ovaj sos u batake u tiganju i nastavite da kuvate još nekoliko minuta.

Odmah nakon uklanjanja tiganja sa vatre dodajte seckane zelene začine.

I ne zaboravite da se bosiljak odlično uklapa sa mesom i paradajzom - ne samo da dodaje izvrsne note ukusu ove dinstane piletine, već je i blago „oboji“.

Uživajte u dinstanim batacima sa povrćem i paradajzom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: