Način pripreme
1. Odvojte 2 supene kašike ovsenih pahuljica, a ostale stavite u blender i sameljite zajedno sa bademima. Možete da koristite i mlinčić za kafu.
2. Pomešajte mlevene proizvode sa integralnim brašnom, praškom za pecivo, smeđim šećerom i prstohvatom soli.
3. U ovu suvu smesu isecite hladni maslac u komadićima i utrljajte prstima da se dobiju mrve.
4. Sipajte sveže mleko, limunov sok i med i zamesite glatko integralno testo. Ako vam se lepi, pospite još brašna. U testo stavite i odvojene cele ili filirane ovsene pahuljice.
Da bi bilo lakše i da se ne biste prljali, možete da pomešate u samom blenderu u nekoliko obrtaja i testo će biti gotovo (samo da je vaš uređaj odgovarajuć).
5. Otkidajte male lopte od testa i spljeskajte ih u krugove sa debljinom od 3-4 mm. Ređajte integralne keksiće u dve okrugle tepsije, obložene papirom za pečenje.
Na svaki kolačić stavite po 1 ceo badem.
6. Ispecite integralne kolačiće sa medom u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 12-13 minuta svaku od tepsija.
Sačekajte da se ohlade i poslužite integralne keksiće sa bademima i ovsenim pahuljicama sa šoljom kafe, toplog mleka ili čaja.