Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Integralni hleb»Integralni hleb sa ovsenim pahuljicama u keramičkoj posudi

Integralni hleb sa ovsenim pahuljicama u keramičkoj posudi

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Integralni hleb sa ovsenim pahuljicama u keramičkoj posudi
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Meraklijski pripremljen i veoma ukusan - jedistveni mirišljavi hleb"

Potrebni sastojci

  • integralne brašno - 500 g
  • voda - 300 ml, topla
  • suvi kvasac - 11 g
  • so - 1 supena kašika
  • šećer - 1 kašičica
  • ulje - 3 supene kašike
  • ovsene pahuljice
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi prosejte brašno. U drugu posudu sipajte vodu i u njoj rastvorite kvasac i šećer. U brašno dodajte so, ulje i na kraju kvasac. Zamesite glatko i elastično testo.

Namažite uljem i ostavite da nadođe 1.30 - 2 sata. Uzmite odgovarjauću duboku kremamičku posudu sa poklopcem.

Stavite je u neugrejanu rernu i uključite na 170 stepeni. Kad se ugreje dovoljno izvadite posudu iz rerne.

Obilno pospite brašnom i stavite pažljvo nadošlo testo. Namažite uljem i malo mleka i pospite ovsenim pahuljicama. Stavite poklopac i ponovo vratite posudu u rernu.

Pecite oko 30-35 minuta. Nakon toga skinite poklopac i pecite još desetak minuta. Izvadite hleb pažljivo i pokrijte čistom krpom.

Ja sam koristila keramičku posudu za sporo kuvanje Krok pot.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: