Način pripreme
Priprema čokoladnog testa:
Brašno, kakao i kafa se proseju. U posudi mikserom se mute kravlji maslac, šećer i vanila otprilike 2-3 minute. Nakon toga, u porcijama se dodaje brašno. Na kraju se dodaju i sitno mleveni orasi i lepo se umesi.
Pripremanje testa od pomorandže:
Bademi se ogule, ispeku i sitno se samelju. Pomešaju se šećerom u prahu. U drugoj posudi mikserom se mute kravlji maslac i kora pomorandže otprilike 2-3 minute. U njih na laganoj vatri se postepeno dodaju bademi sa šećerom u prahu, jajima, limunovim sokom i brašnom.
Po foliji se rasprostire čokoladno testo i na njega - testo od pomorandže. Obe vrste testa treba da budu debljine otprilike 3 cm. Uvija se u foliju i ostavlja se u fižideru na otprilike 2 sata da se stegne.
Nakon toga, od testa se seku dugačke trake po dužini, koje se nakon toga seku na kriškice.
Keksići se blago razvijaju i stavljaju u tepsiju na papir za pečenje.
Napolitanske novogodišnje gurabijice se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 170°С 12-15 minuta.