Način pripreme
U posudi pomešamo suve sastojke, bez kvasca.
Njega ćemo promešati blago s toplom limunadom, odvojeno ćemo razbiti pet jaja u drugu posudu i dodati kiselo mleko, nakon čega ćemo umutiti u homogenu smesu.
Vraćamo se brašnu, da sklopimo sve u jedno.
Nakon što promešamo brašno, šećer, prašak za pecivo i vanilu, dodajemo im limunadu u kojoj je odstojao kvasac, dodajemo i jaja sa kiselim mlekom, nakon toga narendanu koru jednog limuna zajedno sa sokom od limuna i počinjemo da mesimo sve dok ne dobije oblik testa.
Nakon što smo skoro već umesili naše testo, vreme je za maslac koji dodajemo u testo i počinjemo da mesimo dok testo ne upije maslac.
Nakon što smo spremili testom ne ostavljamo ga da odstoji. Odstajaće tek u rerni!
Od gotovog testa počinjemo da kidamo parčiće veličine oraha (ali ne malih oraha), nakon toga uzimamo isečeni ratluk, stavljamo ga u testo i sakrivamo unutra.
Tako dobijene gurabijice namažemo žumancem i posipamo šećerom, nakon čega pečemo na 180 stepeni 30 minuta.
Nek vam je slatko!