Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Popara»Pica popara iz rerne

Pica popara iz rerne

Ivana KitanovićIvana Kitanović
Šegrt
6650130
Pica popara iz rerne
Fotografije: Ivana Kitanović
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Brza pica-popara za večeru - garantujemo da će recept biti najtraženiji"

Potrebni sastojci

  • stari hleb - pola vekne, od prethodnog dana
  • jaja - 2 kom.
  • jogurt - 50 ml
  • ulje - 2 kašike
  • paradajz pelat - 200 g
  • sir - 50 g
  • zelene masline - 4 kom.
  • mladi crni luk - 1 struk, tanji
  • parmezan - 50 g
  • origano - 1 kafena kašičica
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U manju posudu za pečenje poredjati hleb iskidan na parčiće. Umutiti jaja, dodati im ulje i jogurt i malo posoliti. Dobijenom smesom preliti hleb i promešati kašikom kako bi svako parče bilo obloženo.

Nakon toga preliti hleb usitnjenim pelatom i posuti origanom. Dodati izmrvljen sir, masline isečene na kolutiće i sitno iseckan mladi luk (zajedno sa percima). Na kraju sve posuti rendanim parmezanom i peći oko 20 minuta na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.

Ispečena smesa neće biti poput pice od starog hleba, već će biti vlažnija i više poput popare.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: