Krompir iz rerne

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
55214732224
Krompir iz rerne
Fotografije: Borislava Dimitrova
1 / 6
18/03/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Klasičan krompir iz rerne, koji svako može da pripremi"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • ulje - 100 ml, može i maslac
  • aleva paprika
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštimo krompir i isečemo ga ka za prženje. Stavljamo u duboki pleh, začinimo solju i biberom, nakon toga prelivamo uljem.

Dobro promešamo i dodajemo vodu do sredine krompira. Ponovo promešamo. Pečemo u umereno ugrejanoj rerni dok krompir ne omekša. Dobro je da se nakon prvih 10 minuta meša jedan, dva puta.

Izvadite pleh kad krompir dobije zlatno-braon boju. Viljuškom možete probati da li su dovoljno pečeni.

Aleva paprika može da bude i ljuta, ako volite ljuto. Dodatno možete staviti čubar.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: