Boranija iz rerne

21/07/2019
"Posni izazov za ljubitelje tradicionalne kuhinje - neka vam je ukusno "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 626
  • Pregledi tokom meseca1234
  • Pregledi tokom sedmice64
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 čena
  • šargarepa - 1 komad
  • boranija - 400 g
  • krompir - 4 komada
  • paradajz iz konzerve - 1 šolja
  • brašno - 2 supene kašike
  • ulje - 3 supene kašike
  • aleva paprika - 1/2 supene kašike
  • sveža mirođija - 1/2 veze
  • peršun - 1/2 veze
* merne jedinice

Način pripreme

Luk očistimo i sitno isečemo, a oljuštenu šargarepu na krugove. Stavljamo u tiganj i dinstamo. Kad omekša u njih dodajemo beli luk, isečen na kriške i očićenu i isečenu boraniju. Sipamo malo vode i poklopimo tiganj.

Krompir oljuštimo i sečemo na komade srednje veličine, nakon toga takođe stavljamo u tiganj.

Nakon oko 10 minuta dodajemo isečen konzervisani paradajz (može i svež), alevu papriku i brašno, pomešano sa malo vode.

Povrće prebacujemo u pleh, dodajemo još malo vode, sitno isečenu mirođiju i peršun i jelo stavljamo u rernu.

Pečemo na 200 stepeni oko 50 minuta dok krompir i boranija ne budu gotovi.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar