Bombone baunti

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Bombone baunti
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
15
"Domaći baunti u obliku bombona - nećemo ih propustiti ni za šta na svetu, a vi"

Potrebni sastojci

  • kokos - 200 g, fino brašno
  • voda - 130 ml
  • šećer - 200 g
  • sveže mleko - oko 12 supene kašika (da se razredi ako je potrebno)
  • čokolada
  • čokolada - 200 g (50 % kakao)
  • voda - oko 50 ml za razređivanje
* merne jedinice

Način pripreme

1. Sipajte u šerpu šećer i vodu i stavite da provri 2-3 minuta na vatri. Skinite sa vatre, stavite kokosovo brašno i promešajte.

Kad se dobijena pasta od kokosa ohladi, stavite je u frižider na sat-dva. Ako je mnogo gusta, rasredite sa kašičicama svežeg mleka.

2. Oblikujte okrugle ili duguljaste bombone, poređajte u jedan-dva tanjira u stavite u zamrzivač da se stegnu oko 30-40 minuta.

3. Rastopite čokoladu na pari i razredite sa malo vode da možete lakše u njima okupati figurice od kokosa.

4. Potopite svaku bombonu u čokoladu i stavite na papir za pečenje na poslužavnik. Stavite u frižider da se ponovo stegnu baunti bombone.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: