Kolač Baunti

IskraIskra
Pomoćnik kuvara
74514837
Kolač Baunti
Fotografije: Iskra
1 / 3
29/07/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
16
"Sa ovako detaljnim i lepim receptom će čak i totalni početnik pripremiti kolač Baunti o kojem će svi pričati"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • maslac - 250 g, mekan
  • šećer - 150 g
  • so - 1 prstohvat
  • vanila - 1 kašičica, ekstrakt
  • jaja - 4 komada
  • sveže mleko - 60 ml
  • kakao - 40 g
  • brašno - 200 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • za krem
  • sveže mleko - 600 ml
  • šećer - 120 g
  • vanila - 1 kašičica, ekstrakt
  • griz - 100 g, pšenični
  • kokosovo brašno - 200 g
  • kravlji maslac - 100 g
  • za čokoladnu glazuru
  • tečna pavlaka - 200 ml
  • čokolada - 200 g, tamna
  • za ukras
  • blok od kokosa - 2 komada, blokčići
* merne jedinice

Način pripreme

Promešamo mekani maslac sa šećerom, solju i ekstraktom vanile 5 minuta dok ne dobijemo beo krem. Dodajemo jaja jedno po jedno, a nakon toga i mleko. Prosejemo zajedno kakao, brašno i prašak za pecivo i dodajemo preostalu smesu.

Sipamo testo u pleh, obložen papirom za pečenje prečnika 26 cm, pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 170 stepeni oko 25-30 minuta. Nakon toga ostavljamo da se potpuno ohladi i vadimo koru iz kalupa.

Za krem zgusnemo mleko u šerpi, nakon toga smanjujemo temperaturu, dodajemo šećer, eksrakt vanile i griz i kokosovo brašno. Mešamo oko 2 minuta.

Skidamo sa vatre i dodajemo maslac. Sipamo krem sa grizom na ohlađenu koru i stavljamo u frižider na namanje 1 sat.

Za glazuru ugrevamo pavlaku, skidamo sa vatre i dodajemo izmrvljenu čokoladu. Ostavljamo nekoliko minuta i promešamo.

Nakon što se čokoladna glazura ohladi, sipamo je preko kokosovog krema, ostavljamo malo za ukras kolača od kokosa.

Ostavljamo kolač Baunti da se ohladi i ukrašavamo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: