Babine gurabijice Ježići

07/04/2021
"Uvek imamo sakrivenu rezervu babinih ježića u rerni - jedni za drugima se peku u tepsijama"
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije40
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano18
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte i dobro promešajte jaja, šećer, ulje, izrendanu koru pomorandže i kiselo mleko. Dodajte prosejano brašno zajedno sa praškom za pecivo i umesite meko testo za gurabijice.

Od testa oblikujte loptice koje da budu veličine velikog oraha. Svako lopticu umačite u mlevene orahe i ređajte u tepsiju, obloženu papirom za pečenje na rastojanju jedna od druge.

Stavite tepsiju u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite domaće gurabijice otprilike 15-20 minuta dok se ne dobije zlatkasta boja.

Neverovatno brze, mekane i veoma ukusne babine gurabijice Ježići iz mog detinjstva!

Sjajni kolačići sa orasima!

Rejting

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar