Način pripreme
Maslac se ostavlja na sobnoj temepraturi dok ne omekša.
U posudu za mešenje se sipa šećer u prahu, oba jaja, prašak za pecivo, dodaje se maslac i kiselo mleko.
Od sastojaka se mesi testo. Strpljivo se mesi dok se ne dobije homogeno testo.
Oblikuju se loptice od kojih se kao plastelin oblikuju ježići.
Svi kolačići se ređaju po rubu pravougaone tepsije i peku se u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Peku se dok ne porumene.
Kada se ohlade, počinjemo da ih ukrašavamo.
Na vodenoj pari istopimo čokoladu.
Svaki pužić blago umačemo u čokoladu i odmah posipamo mlevenim orasima i mrvicama da se zalepe.
Na kraju crtamo tačkice za nos i okice. Ja za taj cilj koristim vrh čačkalice za zube.
Najbolji rezultat se dobija kada gotovi kolačići od maslaca odstoje 24 sata, pokriveni folijom.
Domaći slatki Ježići su najomiljeniji retro kolačići.