Čoban salata

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Čoban salata1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
1
"Aromatična magija svežeg povrća i soka od nara pikantnog ukusa!"

Potrebni sastojci

  • krastavci - 1 komad
  • paradajz - 2 komada
  • luk - 1 glavica, crveni
  • kupus - 1 šaka, iseckan
  • ljute paprike - 1 komad, po želji
  • peršun - 1 veza
  • naan - svež, po ukusu
  • maslinovo ulje - oko 50 - 60 ml
  • sumak
  • sos od nara - odokativno
  • so - po ukusu
  • sir - mrvljeni, za serviranje
* merne jedinice

Način pripreme

Iseckani kupus prethodno začinite maslinovim uljem i sokom od limuna.

Pomešajte u posudi sa sitno iseckanim paradajzom, krastavcem, lukom (na tanak polumesec) i jednom iseckanom ljutom paprikom po želji.

Začinite salatu iseckanom nanom, peršunom i sumakom, solju i maslinovim uljem. Ako nemate sumak, ne morate da ga stavljate, a crveni luk možete zameniti mladim.

Za dresing koristite sok od nara odokativno i po ukusu, pazite da ne preterate. Promešajte salatu dobro i servirajte.

Po želji Čoban salatu možete serivrati sa kockom sira. Ova salta je tradicionalna za tursku kuhinju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti