Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od heljde sa jajima

Salata od heljde sa jajima

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4811415k
Salata od heljde sa jajima
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
1
"Odlična salata, koja je pogodna i za glavno jelo i za prilog"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • heljda - 1/2 šolje
  • mladi luk - 10 pera
  • mladi beli luk - 5 pera
  • šarlan - 2 - 3 kašike (suncokretovo ulje)
  • soja sos - 1 - 2 kašike
  • himalajska so - oko 1/3 kašičice, po ukusu
  • smeđi šećer - 1 prstohvat, kristal
  • peršun - 1 kašičica naseckan (svež)
  • biber - 1 - 2 prstohvata
  • kumin - 1 prstohvat po želji
  • voda - 1 i 1/2 šolja (po 250 ml)
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte do ključanja 1 i 1/2 šolju vode i zajedno sa 1 prstohvatom soli – skuvajte heljdu u otvorenoj šerpi dok voda ne ispari. Kada je potpuno kuvano, ostavite da se ohladi.

U zagrejanom tiganju sa 1-2 kašike šarlana (nerafinisano suncokretovo ulje) sipajte 2 jaja, prethodno umućena sa 1 prstohvatom soli. Stalno mešajte i brzim pokretima razbijte komade jaja - na manje komade. Nakon otprilike 3 minuta su gotova. Odvojite jednu kašiku od njih za posipanje na kraju.

U dubljoj posudi za salatu pomešajte sve sastojke: kuvanu heljdu, umućena jaja, sitno iseckani - mladi luk, peršun i mladi beli luk (zelena pera), kao i začine po ukusu - himalajsku so (oko 1/3 kašičice), biber , kim, smeđi granulirani šećer, šarlan (1 kašika) i soja sos po ukusu.

Ravnomerno promešanu i aromatizovanu salatu od heljde sipajte u odgovarajuću posudu i pospite sa malo umućenih jaja i seckanim mladim lukom.

Poslužite sveže pripremljeno da ima što bogatiji ukus.

Divna i veoma ukusna salata sa heljdom i jajima sa soja sosom - pogodna kao prilog i kao glavno jelo sa prelepom teksturom i bogatim ukusom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: