Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čokoladna torta od palačinaka

Čokoladna torta od palačinaka

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Čokoladna torta od palačinaka1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
10
"Recept 3 u 1 - ukusna torta sa nežnim palačinkama i čokoladnim kremom"

Potrebni sastojci

  • za palačinke
  • jaja - 5
  • sveže mleko - 700 ml
  • šećer - 2 supene kašike ili po ukusu
  • kakao - 3 supene kašike, prirodan
  • brašno - za gustinu boze
  • za pastu od lešnika
  • pavlaka - 2/3 šolje
  • belanca - 6 velikih
  • šećer - 1 2/3 šolje
  • masalc - 1 2/4 šolje, isečen na komade
  • vanila - 1 kašičica, ekstrakt
  • krem od lešnika - 1/3 šolje (sličan tečnoj čokoladi)
  • so - prstohvat
  • čokoladni ganaš
  • čokolada - 400 g, prirodan
  • pavlaka - 2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Za palačinke: Umutite sastojke za palačinke, ddodajte brašno dok ne dobijete gustinu boze. Dodajte prstohvat soli, malo ulja i mutite. Ostavite smesu da stoji 10-15 minuta, nakon toga pecite palačinke u namazanom tiganju. Treba da dobijete između 17 i 20 palačinaka, ali to zavisi od veličine vašeg tiganja.

Za krem od lešnika: Umutite pavlaku na mekan krem i stavite je na sat vremena u frižider. Umutite belanca sa šećerom na pari 2-3 minuta koliko da se šećer rastopi. Skinite posudu i mutite na mekan sneg.

Posebno umutite masalc sa kremom od lešnika i vanilom. Ako nemate gotov krem od lešnika, prosto sameljite lešnike što je moguće finije i sjedinite ih sa malo maslaca. Sjedinite pažljivo sve delove, dodajte pavlaku i belanca u smesu od lešnika.

Za ganaš: Izmrvite čokoladu. Ugrejte pavlaku dobro, skinite sa vatre i stavite unutra čokoladu. Ostavite nekoliko minuta da ne mešate. Nakon toga počnite da mešate od centra ka spolja dok se sve ne sjedini. Po želji možete dodati i kockicu maslaca.

Sastavljanje: Zalepite palačinke sa kremom od lešnika, koji treba odmah da se iskoriti nakon pripreme. Na 2-3 palačinje preko paste od lešnika možete namazati tanak sloj ganaša.

Poređanu tortu od palačinaka ravnomerno pokrijte čokoladnim ganašem. Sa njim treba da se radi dok je još tečan, ali malo ohlađen.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: