Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čokoladna torta»Čokoladna torta od palačinki po Zoni

Čokoladna torta od palačinki po Zoni

Zlatina JelyazkovaZlatina Jelyazkova
Pomoćnik kuvara
458600
Čokoladna torta od palačinki po Zoni
Fotografije: Zlatina Jelyazkova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Dobijena torta ima blag prijatan ukus Probajte i uverićete se"

Potrebni sastojci

  • Za palačinke
  • jaja - 2 komada
  • belanca - 2 komada
  • sveže mleko - 110 g
  • ovsene mekinje - 76 g
  • vanila
  • Za krem
  • skyr - 192 g
  • protein u prahu - 13 g
  • kakao - 5 g
  • med - 36 g
  • tahini od lešnika - 30 g
  • kiselo mleko - 3 supene kašike
  • vanila
  • zaslađivač - po izboru (stevija, eritritol)
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja i belanca se mute.

Dodaju se sveže mleko, vanila i ovsene mekinje i muti se dok smesa ne postane glatka.

Prave se palačinke na nelepljivom tiganju ili se dodaje veoma malo masnoće u tiganj.

Sastojci za krem se pomešaju i izmešaju kako bi se dobila homogena smesa. Možete da stavite manje kiselog mleka prema ukusu svakoga i željenoj gustini krema.

U odgovarajuću posudu se stavlja jedna palačinka i maže se kremom. Tako se naizmenično slaže dok se ne potroše palačinke i krem. Na vrhu treba da bude krem.

Po želji čokoladna torta može da se pospe sa 1-2 oraha.

Recept je za 8 BPVM.

Čokoladna torta od palačinki po Zoni je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: