Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Iznutrice»Ražnjići»Raznjići od pilećih srca

Raznjići od pilećih srca

EfrosiaEfrosia
Džedaj
51715211201
Raznjići od pilećih srca1 / 2
23/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Pivo više ne može da čeka da se upozna sa ovim aromatičnim i sočnim srcima"

Potrebni sastojci

  • pileća seca - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • paprike - 2 komada
  • paradajz - 3 - 4 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • biber
  • aleva paprika
  • so
  • sirće - 1 supena kašika
  • šećer - 2 prstohvata
  • vino - oko 1 - 2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro očistite srca, isecite ih sa jedne strane i začinite začinima odokativno. Nakon što budete gotovi sa svakim pilećim srcem stavite da se potopi u vino na sat vremena.

Nakon toga ih ocedite pažljivo u đevđiru i nanižite ražnjiće.

Između po želji stavite po parče šargarepe ili luka. Namažite dobro gril tiganj i pecite ražnjiće od pilećih srca ravnomerno sa svih strana.

Uporedo sa tim ugrejte nekoliko supenih kašika masnoće i propržite isekani luk, rendanu šargarepu i sitno iseckanu papriku.

Čim omekša dodajte rendani paradajz i ostavite sos da vri dok se ne redukuje. Na kraju začinite sa malo začina, 1 supenom kašikom sirćeta i šećerom.

Servirajte po 2 ražnjića sa pilećim srcima sa pripremljenim sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: